مهم ترین گزینهای که در مقاله و حتی روی محصولات و خدمات تاثیر مستقیم دارد، فونت آن است استفاده از فونت مناسب بسیار اهمیت دارد زیرا مخاطب برای اینکه با سایت شما ارتباط برقرار کند به طراحی سایت شما نگاه میکند و فونت یکی از المان های مهم در طراحی است،
تغییر فونت در وردپرس، یک چالش برای کاربران این سیستم مدیریت محتوا است.
افرادی که به تازگی وارد دنیای وردپرس میشوند و می خواهند فونت های مختلف را بر روی سایت خود استفاده کنند و قصد دارند تا شکل و ظاهر سایت را تغییر دهند.
اما از آنجایی که برای عوض کردن فونت نیاز است تا کد نویسی شود و تغییراتی در استایل قالب به وجود آید، برخی از کاربران از این کار صرف نظر می کنند و سعی می کنند تا از راه های ساده تری مانند استفاده از افزونه تغییر فونت این کار را انجام دهند.
تغییر فونت در وردپرس به ساده ترین روش ممکن
همانطور که می دانید فونت های زیادی وجود دارد که شما میتوانید برای زیباتر کردن ظاهر سایت آن فونتها را درون سایت قرار دهید، اما پیشنهاد طراحان ما به شما این است که بیشتر از دو نوع فونت در سایت استفاده نکنید.
زیرا افزایش زمانی که تعداد فونت زیاد شود، مخاطب هنگام مطالعه دچار سردرگمی میشود و همچنین تاثیر کمی بر روی سرعت سایت شما خواهد گذاشت.
اضافه کردن فونت فارسی به وردپرس
در ابتدا مهم ترین نکته ای را که باید در نظر داشته باشید این است که فونت مورد نظر شما توسط موتورهای جستجوگر پشتیبانی شود زیرا در صورتی که موتورهای جستجو نتوانند از فونت شما پشتیبانی کنند، فونت دیگری را به صورت خودکار جایگزین می کنند.
بنابراین باید در انجام این فرآیند دقت زیادی داشته باشید.
مرحله اول
در ابتدای کار شما نیاز به سه فرمت از فایل فونت مورد نظر خود دارید، شما باید فرمت های ، Ttf، Eot و Woff فونت خود را داشته باشید. فرمت Ttf که فرمت اصلی فونت در فضای وب است از اهمیت بالایی برخوردار است پس اول به دنبال این فرمت باشید.
مرحله دوم
سپس وارد پنل هاستینگ سایت خود میشوید و مسیر زیر را طی میکنید:
وارد پوشه Wp-content شده سپس پوشه themes و پوشه قالب سایت خورد را باز میکنید. درون پوشه قالب پوشهای میسازید با نام Font و فونت مورد نظر خود را با سه فرمتی که در بالا گفتیم درون این فایل میریزید.
مرحله سوم
وارد پنل وردپرس میشوید در بخش (نمایش) گزینه (ویرایشگر) را انتخاب میکنید، سپس فایل RTL.css را باز میکنید و در ابتدای آن با توجه به نام فونت خود و جایگزین کردن آن با نام فونت در (مثال پایین) کد دستوری را کپی و در آن جایگذاری کنید.
نکته: در مثال پایین از خانواده فونت IRANSans استفاده شده و فونت مثال هم IRANSans(FaNum)_Light هستش.
@font-face {
font-family: ‘IRANSans’;
src: url(‘fonts/IRANSans(FaNum)_Light.eot?#’) format(‘eot’),
url(‘fonts/IRANSans(FaNum)_Light.woff’) format(‘woff’),
url(‘fonts/IRANSans(FaNum)_Light.ttf’) format(‘truetype’);
}
body,a,h1,h2,h3,h4,h5,h6{
font-family:IRANSans;
}
و اگر برای مثال فونت مورد نظر شما BYekan بود باید به این صورت جایگذاری کنید:
@font-face {
font-family: ‘BYekan’;
src: url(‘fonts/BYekan.eot?#’) format(‘eot’),
url(‘fonts/BYekan.woff’) format(‘woff’),
url(‘fonts/BYekan.ttf’) format(‘truetype’);
}
body,a,h1,h2,h3,h4,h5,h6{
font-family:BYekan;
}
بعد از ذخیره میتوانید فونت مورد نظر را مشاهده کنید، اگر تغییر در فونت احساس نکردید کافی است کش مرورگر خود را پاک کنید.
(در فایرفاکس باید کلید ترکیبی Ctrl + F5 را بزنید)